2010-04-26
 18:48:06

Hittills...

Hej du Morfar, å alla andra..

Eftersom att ni efterlyser magbilder så kan jag väl bjuda på en liten sammanfattning, del ett varssigo!


Lördag 28/11. Mammas lingontant kom aldrig, orsaken? Jag såklart! Veckan före trodde en jättedum läkare att mamma hade en hjärntumör för att hon hade så himla ont i huvudet och sov mest hela tiden. Efter en skiktröntgen och många nervösa timmar visade det sig att det inte alls var nån tumör i mammas huvud. Var ju bara lilla jag som börjat växa i magen, ett av dom första tecknen på bäjbis i magen är ju faktiskt kraftig huvudvärk. Men det tänkte inte läkaren alls på att kolla, näedå. Himla tur att jag inte skadades av kontrastvätskan. Nåja, lördagskvällen var det lille-jul här i huset. Mamma ljög och sa att hon hade jour och att det var därför hon inte drack från vuxenglöggen. Busiga mamma...

 

 

Fredag 15/1, morbror och mamma tvättar morbrors nya bil. Eller ja, lastbil. En stoooor och himla fin Dodge. Tycker allt att mamma och pappa också ska köpa sig en amerikanare som jag kan få åka runt i som första bil. Avfettningen luktade jättestarkt så mamma höll sig undan till det luktade lite mindre. Under tiden roade hon sig med att ta ett kort på magen och skicka till pappa som var borta och jobbade. Ojoj, här tyckte mamma att magen var jättestor! Då sku ni bara veta hur den ser ut nu...

 

Sådär, det får räcka för idag. Fortsättning följer...

 

2010-04-22
 10:44:16

Föräldrautbildning del ett.

Igår var mamma och pappa på föräldrautbildning med tre andra stora magar och deras föräldrar. Det pratades om förlossning litegrann och vad mamma och pappa funderar på egentligen. Mammorna funderade över själva förlossningen, smärtlindring och sånt medans papporna funderade på om det egentligen fanns nån hastighetsbegränsning på vägen för en BlivandeBäjbis-transport. Dessa pappor.

Fyra gånger ska vi träffas och jag är minst, ja alltså jag ska födas sist av alla bäjbisarna som låg där och sparkade i magarna. Blir spännande att se, mammorna och papporna verkade ju komma bra överens så jag kanske får träffa nån av deras bäjbisar senare. Man vet aldrig.

Tant Hanna hon vill se bilder på mammas mage, Farmor vill att mamma ska göra en avgjutning av magen. Avgjutningen har mamma sagt nejnej till, men en bild på magen kanske hon kan visa. Finns inte så många bilder, en från i januari och en från i slutet av mars. Finns ju bilder från ultraljudet med, där tanten på sjukhuset tog en 3D-bild av mig. Pappas läppar, det har jag då om man ska tro på bilderna.

Hejsålänge!

2010-04-21
 10:37:14

100 dagar kvar!



Nu du Morfar, nu är det bara 100 dagar kvar tills det är meningen att jag ska komma till världen.

Nu börjar väl nedräkningen på riktigt va?

2010-04-20
 14:23:13

Varit hos barnmorskan igen...

Hej Morfar,
idag har jag och mamma varit hos barnmorskan. Pappa hade fullt upp med en jättestor vattenläcka på sitt jobb så han kunde inte följa med tyvärr. Nästa gång kanske!

Snälla tant Elisabeth lyssnade på mitt hjärta, 152 i puls hade jag. Starka, fina och tydliga slag. Mamma hörde navelsträngen också, tänk att den låter så mycket!

Mamma däremot, hon ska dra ner på sockret och upp med järnet. 7,1 var hennes socker på, 8,8 är max vad man bör ligga på tydligen så nu blir det mindre kakor och ännu mindre godis. Järnvärdet däremot, det var himla lågt igen. Igår tvingade Pappa Mamma att äta blodpudding till middag, ja till lunch idag med. Stackars Mamma, hon tycker verkligen inte om den maten. Så nu blir det mer broccoli och spenat, blodvärdet ska man vara rädd om.

PussåKram!

2010-04-13
 18:12:30

Våren är här!

Äntligen Morfar får vi också vår här uppe.
Snön tinar jättefort nu och det droppar från taken varendaste dag.

Mamma börjar få rätt så ont i ryggen, inte så roligt. Men hon försöker härda ut på jobbet, fast det blir fler och fler stunder i en svart fällbar fotölj framför tv.n. På fredag ska vi till farbror doktorn som ska lyssna på mammas hjärta och lungor så att hon också mår bra. Mår mamma dåligt gör ju jag det med så det är bra att dom håller lite koll.

Vi ska förresten inte göra iordning mitt rum än, det får vänta till nästa vinter säger Mamma. Det är bättre att det får vara gästrum ett tag till så att du får sova i en vanlig säng med din stackars rygg när du kommer upp och hälsar på mig sen när jag kläckts.

Näe nu är det vila som gäller, Mamma har ju faktiskt dammsugit heeeela huset nu så vi förtjänar lite lugn&ro.
Hejdå sålänge!
2010-04-12
 20:19:00

Stackars Mormor!

Kolla Morfar, stackars Mormor.
Hon ramlade igår nedanför bron och bröt armen på två(!) ställen. Mamma körde Mormor till akuten, armen svällde upp på en gång och stackars Mormor hade så himla himla ont...
Men vet du Morfar, på akuten var vi i S-E-X timmar! Förstå så less vi var. Jag sparkade massor sista timmarna så att Mamma verkligen skulle förstå hur uttråkad jag var där i magen, eller så var det för att Mamma var lätt panikfylld av att sitta på ett sjukhus och se sprutor och andra läskiga prylar lite överallt.
Tycker nog att akuten borde bjuda på fika om man måste vara där mer än två timmar...

Här har farbror doktorn hängt upp Mormors arm i en bondfångare som dom kallade den, den skulle dra benen på plats igen så att doktorerna skulle slippa slita i stackars Mormor.



Egentligen har jag inte tid att vara på jobbet med Mamma i veckan, hade verkligen behövt vara hos Mormor och hjälpa henne men jag får inte för Mamma och Pappa. Måste tack vackert stanna i magen några veckor till...
2010-04-09
 16:22:34

Torrköttet.

Just det Morfar, du har ju inte fått se några bevis för att det verkligen är torrkött under tillverkning som pappa lovade. Pappa och hans kompisar byggde en jättefin bur som mamma kan odla tomater i sen i sommar, precis som hon gjorde med gammelfarfar. Pappas kött hänger på dom nedersta raderna +på en extra pinne för att rymma allting. Så i sommar när du kommer upp och hälsar på mig, då ska du få smaka.

Så här såg det ut när det hängdes upp iallafall, självklart blir det ju extra gott för att det hänger i en extra fin by på mormors extra fina lagårslir.

2010-04-09
 12:26:05

Vecka 25!

Hej Morfar,

Nu börjar det gå undan. Vecka 25 går vi in i idag. Mest jag, men mamma och pappa får väl vara med på ett hörn dom också. Mamma iallafall, hon växer så det härliga tider. Hennes navel, den är inte vad den en gång varit. Näe vet du morfar, nu har den börjat luta och putar ut lite i vänstra kanten. Kommer kanske att bli en klar-knapp av den där iallafall. Typ en sån där som gammelmormor har i julskinkan som ploppar ut när den är klar. Men isånafall får mamma dras med en lutande navel i åtminstone 100 dagar till. Jag är förbjuden av både mamma och pappa att komma ut innan dess serru. Inte lätt att vara liten...


Vad ska jag göra och lära mig i veckan då tror du? Jo det ska jag berätta!

Nu börjar sista tredjedelen, jag ska...

...göra mer saker med mina händer, som till exempel knyta dem till nävar (jepp, nu ska det börja boxas ännu mera minsann!) och ta tag i och hålla mina fötter. Blir ännu roligare att göra kullerbyttor då! Det är även nu som jag ska bestämma mig för om jag ska bli höger- eller vänsterhänt.

...utveckla bukspottskörteln och lagra fett. Jag väger runt 800g nu, 2000-2500g till tycker mamma sen är det lagomt.

...förfina min hörsel så jag kan höra och lära mig att känna igen mamma och pappas röst ännu bättre. (Det är ju deras röster jag hör oftast så det är dom jag kommer att känna mig tryggast med.)

...se till att skelettet blir hårdare.

Jepp, så det är fullt upp mest hela tiden. Bäst att sätta fart om jag ska hinna få allting gjort.
Hejsålänge!

2010-04-04
 20:51:42

Påsk-semester och svanar!

Hej Morfar,

I veckan har vi haft semester, pappa mamma och jag. En dag kvar, sen är det dags att börja jobba igen!

Vi har tagit det massor med lungt, grillat korv, ätit massa påskgodis och börjat stor-rensningen i Böle. Solen har äntligen lyst på oss hela dagen, första dagen med sol på hela veckan och mamma har faktiskt lyckats få sig lite färg i ansiktet. Rosa, men det är ju en färg. Idag kom första svanarna också, tre stycken. 

Nu är det "bara" ungefär 117 dagar kvar tills jag kläcks. Kanskekanske kommer gräsmattan fram före mig ändå, med tanke på hur mycket snö det blev i vinter har mamma trott att jag kommer före gräsmattan i år...