2010-03-25
 08:58:01

Våffeldagen!

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är ju våffeldag hurra hurra hurra!

Sist mamma åt våfflor (i måndags..) så sparkade jag som tusingen hela dagen och kvällen! Idag blir det att grädda våfflor till gubbarna på mammas jobb, kanskekanske får hon smita lite tidigare som tack för våfflorna nu när pappa ääääntligen kommit hem. Kanske blir det att grädda våfflor hemma med, pappa måste ju få. Och det är ju bara våffeldag en dag per år. Eller?




Ja just det, en grej till då. Pappa har ju fått nytt jobb, HURRA! Nu kommer han att vara hemma varenda kväll och jobba i stan varenda dag. Himla bra för lilla jag sen när det är dags för dagis och grejer, mammas jobb är ju inte direkt tryggt för mig om jag blir sjuk när jag är på dagis eller nåt sånt. Vips är mamma i Kiruna 10 timmar sen... Så ikväll ska vi nog fira, fira pappa och hans nya jobb. Så skönt för han och för oss. Hela lilla familjen. <3

2010-03-22
 20:52:03

Sparkat pappa för första gången.

Nu du morfar, nu har jag sparkat på farsgubben för första gången!
I lördags när vi låg i mormors soffa och tittade på film så tog mamma pappas hand och la den på magen och då kände han för första gången mina sparkar. I söndags la sig mamma med magen mot pappas rygg, tydligen så är det lättare att känna då och ojoj, då sparkade jag massor så att han kände det.

Mamma hon vaknar på nätterna när jag motionerar runt och nu, när mamma äter eller dricker gör jag mig också ihågkommen ska du veta. Kommer kanske att bli en kick-boxare av mig så som jag går an. Det återstår ju att se vad jag hittar på. Om pappa får bestämma så blir det nog en skoterkille av mig.

Här är också en massa sparkar, precis som i mammas mage. Fast inte så lika ändå. En dag ska jag få ärva mamma och morbrors röda spark som dom hade när dom var små, sen ska vi sparka tillsammans och inte som nu då det bara är jag som står för sparkandet.

2010-03-20
 15:02:10

Magteckning.

Farbror Ludwig ritade en teckning till Mamma. Se så fin den blev!

2010-03-12
 15:21:12

Halvtid, det måste firas.

Idag är jag halvgräddad. 140 dagar har mamma haft mig i magen, 140 dagar kvar. Sen är jag färdiggräddad! Återstår att se hur många dagar jag egentligen har tänkt vara i magen, men åtminstone 130 dagar till tycker mamma.

Såhär i halvlek är min blodcirkulation komplett och ska fungera top notch. Smaklökarna bildas på tungan och när mamma och pappa smeker eller rör på magen så känner jag av det. Jag hör allt som mamma säger eller sjunger, tur att mamma har stämbandsinfektion så att hon inte kan sjunga för helt ärligt så låter det inte bra alls..
Ögonbrynen och ögonlocken är helt färdiga och på mina småsmå fingrar finns det nu naglar.

Halvtid, det måste firas! Eftersom att pappa är på vift med skotern (som förresten gick sönder mitt ute på Härkmyran igår så att mamma fick jaga tag i nån som sålde och hade rätt reservdelar där i närheten, Pysslingen fick bogsera han ända till Nattavaara och Mange fick hämtad den där med släp...) så firar vi själva, jag och Mamma med underbart god Ben&Jerrys-glass. Direkt från burken, eller burkarna. Mamma råkar ju som av en händelse ha två olika smaker hemma i frysen...



2010-03-10
 11:01:43

Sushi och bäjbisar.

Mamma lärde sig ju att äta sushi för nåt år sen, innan dess åt hon hellre på McDonken än att kämpa med att vingla in lite rå fisk i munnen med hjälp av två smala fjant-pinnar. Men sen lärde hon sig, Sushibars sushi det är grejer det tycker mamma. Inte pappa.

Sen flyttade ju jag in i mammas mage, sushi för gravida? Vegetarisk? Näe, fy bubblan. Ingen hit.


Avocado - gott. Äggplanta - äckligt. Äggplanta - äckligt. Paprika - okej. Sötpotatis - gott.


Mestadels äckligt alltså. Men nu har mamma pratat med Sushi-Kaj, en av dom som jobbar där på Sushibar. Han säger att gravida visst kan äta sushi, mamma gjorde nästan ett glädjeskutt! Deras lax kommer från Norge och den har varit fryst. Räkorna, ja dom är ju faktiskt tillagade så det är fritt fram! Och livsmedelsverket säger fritt fram. Halleluja för mamma! Inte för pappa som fortfarande inte har lärt sig den råa fiskens tjusning...

Nu när mamma är så här täpp i bihålorna borde hon kanske äta en massa wasabi för att rensa lite, för ojoj det bränner bakom ögonen det! Tänka sig Pappas kusin Petter, han åt wasabi direkt från tuben en gång när Farmor hade gjort sushi. Det är modigt, men jag undrar hur hans smaklökar mådde sen.. Bedövade kanske?

Mina smaklökar, ja dom börjar faktiskt att utvecklas riktigt ordentligt nu. Pappa han gillar sura godisar, mamma gillar salta. Så jag kommer nog att bli en riktig söt en.
2010-03-09
 11:42:29

Mamma får inte prata...

Nu vet du morfar, nu har mamma fått en riktig utmaning av farbror doktorn!
Hon får inte prata i onödan! Hihi, hur ska det gå tror du? Inte så bra tror jag...

Bihåleinflammation och stämbandsinfektion hette det tydligen. Alvedon och vila, det är den enda medicinen farbrorn kunde ge mamma dessutom för min skull. Man får ju inte äta vilka preparat somhelst när man är såhär liten som jag är och vi delar ju fortfarande på maten så det blir en långsam tillfriskning för oss. Nerbäddade i soffan.

Gammelmorfar, han ligger på sjukhus. Ambulansen hämtade han imorse, så nu håller vi tummarna för att han blir piggare snart. Stackars han.

Himla tråkigt när alla är sjuka helt plötsligt. Pappa är inte heller piggelin. Han har varit i Vindeln och lagt ett golv igår och i natt, stackarn har jobbat mer än ett dygn i streck! Nu är han på väg hem iallafall, efter att ha sovit två timmar bara. Jisses Amalia, jag förstår inte hur han orkar. Han är duktig min Pappa.

Hoppas det gick bra att flyga för er Morfar, fast du också var så förkyld.


2010-03-07
 15:15:34

Riktigt snygg är jag.

Hej Morfar,

I fredags var mamma och pappa till en snäll tant på sjukhuset. Hon kletade gegga på mammas mage och sen satte hon en grej mot som såg ut ungefär som en mikrofon. Vips låg jag där och vinkade till mamma och pappa från en skärm i taket. Stoppade tummen i munnen med när jag tröttnade på att vinka.

Tanten vred och tröck den där grejen mot mammas mage samtidigt som hon berättade vad hon såg. Hon kollade igenom hela lilla mig så att allt ser okej ut. Hjärnan, hjärtat, lever, magsäck, lungor, ryggrad, nacke, ben, armar, ansikte och en massa annat nyttigt som jag kommer behöva.

Det såg toppenbra ut alltihopa, riktigt snygg är jag! Mamma och pappa fick med sig tre bilder hem, en i 3D! Men jag busade med dom, tryckte upp ansiktet mot moderkakan så att man ser inte mitt ansikte sådär jättetydligt på den bilden. Men det är bra, då får dom fundera ett tag till på vem jag kommer vara mest lik. Inte visade jag dom om jag är en tjej eller en kille heller. Näe, vi gör det lite spännande ett tag till. Det tyckte nog både mamma och pappa var bra, är nog roligare för dom att inte veta. Tänk om tanten sagt att jag var en tjej fast jag kanske är en kille och vips kommer jag hem till en rosa garderob. Näe det går ju inte...

Hursomhelst, 30/7 är jag beräknad till. Twisted Sisters kommer mamma nog inte få se i år. Med lite tur Winnerbäck, men det är inte så säkert det heller. Jag tycker ju mest om Boppers och det är ju jag som bestämmer nu förtiden.

Idag har mamma och pappa varit förlovade i ett år. Så jag ska få renfilé till middag och Ben&Jerrys-glass till efterrätt. Himla tur jag har som får vara med och fira...

Både mamma och pappa är jääääätteförkylda. Inge kul alls. Jag hoppas dom blir friska snart, mamma är ju nog trött av att bära runt på mig. Nåväl, dom klarade sig ju från den där gris-febern så dom får väl sitt nu då.

Sola försiktigt i Thailand Morfar och skicka ett vykort eller två!
2010-03-03
 20:19:31

Kalas hos dig Morfar!

Ja i helgen så fick du ju se mig för första gången, morfar. Nästan iallafall. Du fick se mammas mage, eller min koja som jag kallar den, där jag leker hela dagarna och faktiskt lite på nätterna också. Jag sparkar jättemycket nu och sprattlar som tusingen. På kvällarna har jag börjat med en ny lek, kullerbyttemaraton heter den. Sådär roligt tycker mamma när hon är trött och vill sova.

Tårtan var jättegod morfar, vilken tur att vi åkte hela långa och snöslaskiga vägen ner till dig för att få en bit av den. Nästa gång jag och mamma eller mamma och min framtida lillebror/lillasyster ska sitta sådär länge i bilen, då kommer mamma behöva stödstrumpor. Såna där som gammelmormor brukar ha, nu finns dom ju som tur är i lite snyggare varianter... Ojoj, mammas ben gjorde verkligen ont. Men det gör inget morfar, för vi fick ju träffa dig och äta en massa tårta och god mat dessutom. Det var roligt att få höra din röst, nu längtar jag tills i sommar då vi får ses på riktigt!



Mimmie, katten du vet. Hon är nog i puberteten nu tror jag, hon springer runt i huset och skriker hela dagarna och hela nätterna. Himla jobbigt, för jag och mamma får knappt sova nåt!
Men det värsta, det var igårkväll. Mamma fick syn på nåt konstigt och väldigt ovanligt i Mimmies bajslåda. Du kan aaaaaaldrig gissa vad det var morfar. PAPPAS KALSONGER!! Kattskrället hade släpat dit ett par som pappa måste ha lämnat utanför duschen, burit in dom i sin bajslåda och sen skottat över dom med grus. Ja jag säger då det, mina upptåg kommer nog inte ens att vara i närheten av vad katten hittar på.