2010-01-30
 23:09:17

Ishotellet och Snöfestival.

Hej Morfar,

Jag är i Repisvaara nu i en smutsig stuga med mamma och pappa och fyra vänner till dom. Det ligger gammalt korvbröd bakom elementet och allt porslin var smutsigt och kladdigt. Jag och mamma sover väl nerpackade i en sovsäck så att vi inte ska få konstiga utslag av sängen som pappa fick. Du kan tro att mamma ska klaga imorrn...

Det är ungefär -25 grader kallt här, lite väl kyligt för att åka slalom så vi åkte till Jukkasjärvi och kollade in ishotellet istället. Där jobbade en kompis till mamma så vi fick gratis inträde allihopa, himla snällt! Ojoj vad fint det var där, en sån snökoja vill jag också ha om några år. Kommer du och hjälper mig att gräva då, Morfar?

Vi var i Absolut Ice-bar och drack drinkar ur is-glas. Mamma drack en jättegod guanabana-juice, medans pappa fick en drink som hette Yellow Lynx men den var Ski-Doo gul så han döpte om den till Yellow Ski-Doo istället.

När vi fryst klart i Jukkas åkte vi in till Kiruna för att våra sörländska vänner (Stockholm, Spanien, Halmstad och Bollebygd) skulle få lite seightseeing. Där var det snöfestival, tokiga killar hoppade jättefort och jättehögt med sina skotrar. En kraschade ganska ordentligt med sin men han klarade sig rätt bra ändå, så där dumma och farliga hopp hoppas jag verkligen att pappa aldrig gör.

I morgon hoppas jag att det blir varmare så vi får ta ett varv i Pelikan-svängen och Soldals-svängen. För Björnbacken, den är ju bara blaha-blaha. Visst var det så det var Morfar?



Hej sålänge!

2010-01-28
 21:41:42

Snö&tråkigheter.

Idag har vi varit med gammelmorbror Lars och skottat ut gammelmormor och gammelmorfar. Deras gård var heeeelt igensnöad, gammelmormor hade lyckats skotta en smal smal väg till postlådan så dom fick in tidningen iallafall. Tur att Lars fick låna Peters traktor med snöslunga, -20 så det fanns ju inte en chans att Deutzen startade hur mycket pappa än försökte och ville. Hursomhelst, nu är det skottat och fint. Ved är inburen i massor så nu ska dom väl kunna vara lugna ett tag. Tills imorrn iallafall. Då fyller ju gammelmormor år så då blir det tårta!

Sen så händer det ju lite tråkigheter ibland också. Igår dog Thomas, mammas gamla favoritlärare och en vän till familjen. Han sa alltid att mamma skulle bli bildlärare men hon gjorde inte som han sa, tur att hon hann erkänna för han att han hade rätt. Militären var ingenting för mamma, kanske att bildlärarjobbet hade varit det. Han var iallafall en underbar människa säger mamma och att han är en fin ängel i himmelen nu. Förbannade cancer (jag vet att jag är liten och inte får svära, men sånahär gånger gör jag det ändå.) att den alltid ska ta dom bästa människorna först. Tur att min Morfar klarade sig ifrån den där hemska sjukdomen.

                                               Vila i frid Thomas, hoppas du får frid i din himmel.

                                                        Ikväll tänder vi ett ljus för dig Thomas.

Nu ska jag och mamma baka ut den där bulldegen som vi gjorde för ett tag sen. (Jo, jag och mamma gör allting tillsammans förstår ni.) Man måste ju ha med sig bullar&varmchoklad om man ska åka slalom.
Pappa han gör enchiladas som vi ska ta med, han är duktig han! Iallafall bra på att lyda mamma. :)

Vi hörs, kram pårej!

2010-01-27
 13:45:39

Just ja...

Glömde ju berätta varför mamma gjorde den här bloggen!
Den är främst till dig Morfar, för att du bor så långt bort. Egentligen borde du få böta som har flyttat så långt bort, men det kan inte hjälpas nu.

Så för att du ska få se mig lite oftare än vad vi kommer att ses på riktigt och så att du kan följa med mig bättre i det jag gör och just nu då hur jag växer så gjorde mamma den här bloggen.
Nu är det ju säkert inte bara du som kommer att läsa den, men den är mest till dig.

Och vet du, det finns en skitbra hemsida som du kan kika på. www.hemnet.se heter den, finns jättemycket fina hus och lägenheter där som säljs här i stan! Jättenära både mig, mamma&pappa och morbror. Bara ett tips, ifall du skulle ledsna på sör-Sverige allt för mycket så är du alltid välkommen norrut igen.

2010-01-27
 13:15:06

Hej för första gången!

Idag är mamma hemma, jag bråkar och ställer till det för hon så hon har jätteont i magen. Jag började redan igårkväll/natt när mamma var på jobbet. Hon kallsvettades som en gris och började må jättedåligt, himla otur att hon har ett sånt jobbigt jobb med så idag när hon fortfarande har känningar i magen stannar vi hemma jag och mamma. Bättre det än att ge sig ut i snöstormen (jepp, klass2-varning här.) så det lär ju inte vara lättjobbat ikväll.

Till helgen ska vi åka till Dundret och åka slalom. Måste ju passa på nu innan jag har hunnit växa jättemycket så det blir farligt och jobbigt för oss att dundra ner för backarna. Tyvärr skulle det bli rätt kallt, -20 sägs det. Bäst för mamma att hon packar med sig ordentligt med kläder!

Äntligen har hon slutat kräkas också, var lite jobbigt där ett tag men nu funkar det jättebra. Slipper hon smula ner hela sängen för pappa med skorporna som hon gnagde i sig där tidigare innan hon klev upp för att inte må så illa. Han var inte så glad när han vaknade och hade smulor lite överallt... Men det är sånt han får ta tycker jag! Han slipper ju bära mig. Än så länge... Mamma har bara gått upp 1kg än, det är ju inte så farligt ändå.

Mamma och pappa har ju redan fått se mig en gång, på ett såntdära vaginalt ultraljud i januari. Läskiga prylar. Mitt lilla hjärta pickade på som bara den, oj vad glada dom blev av att se det. Så om tanten på sjukhuset gissade rätt så är jag 13 veckor och 5 dagar ung idag. Alltså är mamma i vecka 14. "Bara" 26 veckor kvar då tills jag kommer ut! Fast brås jag på min mor så blir jag väl kvar här inne i värmen ett tag extra...

Så här stor är jag nu, det är inte jag på bilden då men jag är lika gammal. I den här veckan är mina könsorgan färdigutvecklade till antingen en pojke eller en flicka. Vad tror du att jag är?
En annan rolig grej som händer nu är att mina ögonbryn växer! Jag kan även gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Vissa bäjbisar suger tillåmed på tummen nu... Näe, nu ska mamma äta lunch så jag får mer näring att växa av. Hej sålänge!