2010-03-10
 11:01:43

Sushi och bäjbisar.

Mamma lärde sig ju att äta sushi för nåt år sen, innan dess åt hon hellre på McDonken än att kämpa med att vingla in lite rå fisk i munnen med hjälp av två smala fjant-pinnar. Men sen lärde hon sig, Sushibars sushi det är grejer det tycker mamma. Inte pappa.

Sen flyttade ju jag in i mammas mage, sushi för gravida? Vegetarisk? Näe, fy bubblan. Ingen hit.


Avocado - gott. Äggplanta - äckligt. Äggplanta - äckligt. Paprika - okej. Sötpotatis - gott.


Mestadels äckligt alltså. Men nu har mamma pratat med Sushi-Kaj, en av dom som jobbar där på Sushibar. Han säger att gravida visst kan äta sushi, mamma gjorde nästan ett glädjeskutt! Deras lax kommer från Norge och den har varit fryst. Räkorna, ja dom är ju faktiskt tillagade så det är fritt fram! Och livsmedelsverket säger fritt fram. Halleluja för mamma! Inte för pappa som fortfarande inte har lärt sig den råa fiskens tjusning...

Nu när mamma är så här täpp i bihålorna borde hon kanske äta en massa wasabi för att rensa lite, för ojoj det bränner bakom ögonen det! Tänka sig Pappas kusin Petter, han åt wasabi direkt från tuben en gång när Farmor hade gjort sushi. Det är modigt, men jag undrar hur hans smaklökar mådde sen.. Bedövade kanske?

Mina smaklökar, ja dom börjar faktiskt att utvecklas riktigt ordentligt nu. Pappa han gillar sura godisar, mamma gillar salta. Så jag kommer nog att bli en riktig söt en.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: